1 – Forbered krypteringen

Har du husket at tage backup af alle vigtige data?
Ellers bør du gøre det nu, inden du går i gang med vejledningen nedenfor.

1. Download TrueCrypt her.
Tilføjet uge 22, 2014: Som beskrevet i denne artikel er der sket noget mystisk med TrueCrypt og deres hjemmeside. Ingen ved med sikkerhed hvad der er sket. Vores anbefaling er, at slå koldt vand i blodet indtil man måske får en afklaring på, hvad det hele går ud på. Dog kan vi IKKE anbefale den nyeste version af TrueCrypt som er 7.2. Download i stedet version 7.1a via ovenstående link.
Tilføjet uge 48, 2015: I vores seneste test virkede TrueCrypt 7.1a også på Windows 10, og krypteringen kunne gennemføres som vist her i vejledningen.

2. Installer TrueCrypt og accepter standardindstillingerne.
Efter installationen fremkommer en advarselsside. Den kan du roligt ignorere.

3. Start TrueCrypt og tryk Create Volume.

4. Vælg som på billedet og tryk Next.

5. Vælg som på billedet og tryk Next.

6. Vælg som på billedet og tryk Next.

7. Vælg som på billedet og tryk Next.

8. Vælg som på billedet og tryk Next.

9. Tryk Next.

10. Vælg et stærkt password og tryk Next.
Dette er et vigtigt punkt, for styrken i dit password kan en dag blive afgørende! Så giv dig god tid til at vælge dit password (det kan godt ændres senere, men det er en anelse besværligt). Skulle nogen få fysisk adgang til din PC, og have det rette udstyr samt teknisk kunnen, kan de benytte brute force angreb. Det vil sige, at en hurtig computer forsøger alle tænkelige passwords, indtil det rigtige bliver fundet. Et svagt password bliver fundet på under et millisekund. Et stærkt password vil derimod tage så lang tid at knække med brute force angreb, at vi alle er døde af alderdom inden det lykkes.
Et stærkt password består af en tilfældig blanding af store bogstaver, små bogstaver, tal, og specialtegn. Tilfældigheden er vigtig. Hvis der er en form for system i dit password, så gør det ekstra langt. Som udgangspunkt bør du derfor ikke have nogen rigtige ord i din password, med mindre du gør dit password ekstra langt og evt. staver ordene på underlige måder. TrueCrypt anbefaler mindst 21 tegn. For de fleste er dette mere end rigeligt, men hvis man vil være sikret imod brute force angreb fra selv de hurtigste supercomputere i verden, så skal man derop omkring.
Igen; vælg dit password omhyggeligt, for dette er sandsynligvis det vigtigte af alle dine passwords!

Vil du vide mere om passwords og brute force angreb, så kan disse artikler anbefales:
Passwords Are Not Broken, but How We Choose them Sure Is
A Really Good Article on How Easy it Is to Crack Passwords
Choosing Secure Passwords

11. Tryk Next.

12. Tryk Next.

Videre til: 2 – Brænd din TrueCrypt Rescue Disk