2 – Send krypterede emails

Denne side gennemgår de grundlæggende funktioner i email-krypteringen.
For yderligere information kan du enten kontakte os eller læse dokumentationen her.

At benytte Thunderbird er lige så enkelt og intuitivt som at sende emails via en browser, sådan som de fleste er vant til. Og det ændrer krypteringen ikke væsentligt ved. Derfor er dette ikke en komplet vejledning, men blot nogle punker der kan hjælpe dig i gang.

For at du kan kryptere og dekryptere de e-mails du udveksler med andre, er I nødt til at have en kopi af hinandens offentlige krypteringsnøgle. Du kan enten uploade din offentlige krypteringsnøgle til en server, hvorfra alle på internettet kan hente den, eller du kan sende den direkte til de kontaktpersoner der skal bruge den. For at holde vejledningen så simpel som muligt anbefales det, at du sender den direkte til dine kontaktpersoner, som vist nedenfor.

Når du vil sende din offentlige krypteringsnøgle til en eller flere af dine kontaktpersoner, skal du benytte den lille pil på knappen Sikkerhed. Vælg indstillinger som på billedet.

Når man modtager en email med en kontaktpersons offentlige krypteringsnøgle, bliver den vist som en vedhæftning. Den gemmes ved at højre-klikke og vælge Import OpenPGP Key. Efterfølgende vælges Accepted (unverified).

Når man har gemt en kontaktpersons offentlige krypteringsnøgle anbefaler vi, at gå til Funktioner->OpenPGP Key Manager og dobbeltklikke på den krypteringsnøgle man har modtaget. Vælg som på billedet og klik OK.

Efter man har gemt og accepteret sin kontaktpersons offentlige krypteringsnøgle, og har sendt sin egen, kan man kryptere sine emails til vedkommende. Det vil ske helt automatisk, men check eventuelt at der er markeret ud for Kræv kryptering og Underskriv meddelelsen digitalt.

Når man modtager en krypteret email vil det se ud som på dette billede. Bemærk den lille hængelås med et grønt flueben der viser, at emailen er krypteret. Symbolet lige til højre fortæller om emailen er signeret. Klik på symbolerne for nærmere forklaring.

.

Du er nu klar til at udveksle krypterede emails med dine venner.