MySecurityCenter truer med fogedretssag

(for at undgå forvirring vil vi minde om, at nedenstående blog oprindeligt var at finde på adressen www.privatliv.webs.com inden vi valgte at videreføre projektet)

Mandag d. 28. marts 2011 blev Privatliv.Webs kontaktet af Janus Rægaard Nielsen fra My Security Center. Janus forlangte at få bloggen MySecurityCenter versus ytringsfriheden ændret eller helt fjernet. Det blev påstået at bloggen skulle være i strid med Medieansvarsloven, og formodentlig som dokumentation for dette, var emailen vedhæftet et dokument fra en fogedretssag mellem My Security Center og Spywarefri, der fandt sted d. 24. november 2010. I henvendelsen fra Janus blev der lagt op til en fair og rimelig dialog, samt at lade alle parter komme til orde i sagen, så Spywarefris udlægning ikke skulle stå uimodsagt.

Privatliv.Webs finder det kun rimeligt at alle bliver hørt i sagen om hvorfor MySecurityCenter fortsætter med at bortcensurere dårlig omtale af deres produkter fra internettet. Vi har derfor givet Janus og My Security Center en udstrakt hånd og opfordret til, at indgå i en dialog som kunne blive offentliggjort i denne blog. Dermed kunne My Security Center komme til orde og forklare tingenes rette sammenhæng. Men dette tilbud er desværre blevet afvist af Janus, som fastholder en sletning eller redigering af den nævnte blog som en forudsætning for yderligere dialog. Det har vi valgt at respektere og kan derfor ikke gengive beskederne fra Janus.

Privatliv.Webs har ikke slettet eller redigeret i omtalte blog.
Det skyldes følgende:

  • Det er en mærkesag for Privatliv.Webs at tilstræbe ytringsfrihed og modvirke censur på internettet.
  • Vi ved ikke hvilke dele af bloggen der skulle være i strid med Medieansvarsloven. Dette har Janus ikke oplyst, og yderligere dialog om emnet blev som nævnt afvist. Det vides heller ikke hvilken konkret paragraf vores blog ifølge Janus skulle overtræde. Under de omstændigheder er det selvsagt lidt vanskeligt for os at tilrette vores blog.
  • Sidst men ikke mindst: Det dokument fra fogedretssagen mellem MySecurityCenter og Spywarefri som var vedhæftet til emailen fra Janus, lader meget tilbage at ønske i forhold til dokumentation. Ganske vist har Janus valgt at kalde dokumentet “MYSecurityCenter vinder fogedretssag mod Spywarefri”, men af det indscannede PDF-dokument fremgår det, at der faktisk ingen vinder var i sagen. Sagen endte med et forlig.
    Med andre ord foreligger der ingen domsafsigelse, og der foreligger ingen dokumentation for, at bloggen på denne hjemmeside skulle stride imod gældende lovgivning. Fogedretten har slet ikke udtalt sig, hverken om det ene eller det andet. Det klinger derfor lidt hult når Janus gentagende gange refererer til hvad retten er kommet frem til.

Det er en skam at Janus afslog tilbuddet om at indgå i den åbne dialog han selv startede med at lægge op til, for som det fremgår er der flere problemstillinger som det kunne være interessant at få afklaret.

Andre bliver også truet
Malwarecheck.dk havde en debattråd som de blev truet til at fjerne. Læs mere her:
Slettet tråd: “MYSecurityCenter V Spyware” (denne debattråd har efter sigende ført til yderligere trusler fra Janus).

Ctrlaltdel.dk er blevet truet af Janus pga. denne debattråd, men har i skrivende stund valgt at ignorere truslerne: MySecurityCenter – klager over dårlig omtale!

Hvad værre er at MySecurityCenter også har rettet henvendelse til trustpilot.dk og trustpilot.com. Her er det lykkedes dem at få størstedelen af de kritiske anmeldelser af deres produkter fjernet. Det er trist, både fordi MySecurityCenter nu får en bedre score på siden end de burde, og desuden fordi det demonstrerer, at det ellers gode koncept bag Trustpilot har fejlet.

Ny bundkarakter til My Security Center
AV-Test, der er en velkendt virksomhed der tester og sammenligner antivirus-programmer, er netop udkommet med deres seneste test. MySecurityCenter har ikke produceret deres eget antivirus, men har købt sig til brug af teknologien i “CA Internet Security Suite”. Dette antivirus tilhører de få i testen der ikke bestod, og dermed ikke kunne blive certificeret. Rent faktisk kom det på en absolut sidsteplads ud af de 23 testede programmer. Testen bekræfter dermed resultaterne i den test som Spywarefri blev truet til at fjerne fra deres hjemmeside. Se den nye test her:
www.av-test.org/certifications.
Mon Janus og My Security Center også vil kontakte AV-Test for at få deres testresultat fjernet fra internettet?


Opdatering 7. april 2011:
Natten mellem d. 5. og 6. april har Janus Rægaard Nielsen tilsyneladende læst ovenstående blog. Det har medført ikke mindre end 6 nye emails med truende vendinger. Han har nu kontaktet sin advokat for at starte fogedretssagen.

Opdatering 23. april 2011
Vi er netop blevet gjort opmærksom på, at det muligvis kan være på kant med loven at linke til den oprindelige programanmeldelse af My Security Center. Det er ikke muligt for os at forklare hvordan dette kan være i overensstemmelse med ideen om ytringsfrihed, endsige i samfundets interesse i denne sag. Men vi er naturligvis ikke interesseret i at være på kant med loven på nogen måde, og har derfor valgt at fjerne alle links til den oprindelige programanmeldelse, også selv om denne i forvejen var blevet fjernet fra nettet og altså alligevel ikke kunne læses ved at følge vores links. Det er meget muligt disse links var helt igennem lovlige, men vi er ikke jurister, og vi foretrækker at være på den sikre side. Måske kan det også hjælpe med til, at reducere det antal af trusselsmails som vi fortsat modtager fra Janus Rægaard Nielsen, og som han ikke vil lade os offentliggøre her på siden.

Os bekendt er det imidlertid ikke ulovligt at linke til en side, der linker til en side, der muligvis kan være på kant med loven (i så fald ville dette link være ulovligt: www.google.com). Vi har derfor ingen planer om at fjerne vores links til artiklerne på blandt andet comon.dk hvorfra brugerkommentarerne linker til anmeldelsen af My Security Center. Derudover kan vi næppe holdes ansvarlig for hvilke søgninger på internettet læsere foretager. Vi mener at folk bør have mulighed for ved selvsyn at tage stilling til denne sag.

Derfor:
Dansk antivirus-firma lukker munden på kritikere
“Vi truer os ikke til gode anmeldelser”

I øvrigt finder vi det tankevækkende at My Security Center selv mener at have mange tilfredse kunder, for i de frie debatter på internettet som de endnu ikke har fået censureret, får man et noget andet billede. Kommentarerne til artiklerne ovenfor er et fint eksempel. Flere eksempler kan findes her, her, her, her, her, her, her, herher, her, her, her, her og her. Og her påstås det ligefrem at My Security Center er en virus. Det mener vi ikke er teknisk korrekt, men der tegner sig stadig en skarp kontrast imellem de frie debatter på nettet, og den udlægning man får fra My Security Center selv. Vi har naturligvis også selv haft deres program installeret til test, men det har bestemt ikke øget vores begejstring. Faktisk har det kun bekræftet hvad man kan læse om programmet i de frie debatter på nettet.

Opdatering juli 2011:
PrivacyDefence.org ser ingen grund til at folk ikke selv kan tage stilling til denne sag. Den programanmeldelse det hele drejer sig om kan i øjeblikket læses her: www.msc.hamdenkloge.dk.

Bemærk at du fortsat kan tilmelde dig “MSC Response Team”. Der har du mulighed for at tage aktivt del i kampen for ytringsfrihed.

Vi har desuden været i kontakt med Privatliv.Webs og kan fortælle, at truslerne fra Janus Rægaard Nielsen indtil videre har vist sig at være tomme trusler. Trods gentagende løfter om det modsatte, er ingen indkaldelse til fogedretten blevet modtaget. Flere andre er ligeledes blevet truet, hvor det også har vist sig at være tomme trusler, formodentlig fordi Janus (eller i hvert fald hans advokat) erkender hvor svag en sag de står med.
Vi kan derfor kun gentage det tidligere budskab som Janus Rægaard Nielsen og MySecurityCenter tilsyneladende har mere end bare en anelse vanskeligt ved at forstå:

Man kan ikke true sig til gode anmeldelser!

Opdatering marts 2012:
Udover deres antivirusprogram har MySecurityCenter også lanceret et tilsvarende program til smartphone-styresystemet Android, det såkaldte MYAndroid Protection Antivirus, også kendt som MYMobile Security. Her kan man læse om seneste test af denne type antivirus:
De fleste antivirus-programmer til Android er værdiløse

Citat: “Der er også seks programmer, som har fået en helt særlig udmærkelse. De er nemlig ikke i stand til at genkende én eneste af de 618 malware-typer. Det eneste de gør er altså at optage plads på Android-enheden. De seks i skammekrogen er Android Antivirus, Android Defender, LabMSF Antivirus beta, MobileBot Antivirus, MT Antivirus og MYAndroid Protection Antivirus.”

Altså endnu en absolut sidsteplads til My Security Center, og endnu en test der bekræfter resultaterne i den test som Spywarefri blev truet til at fjerne fra deres hjemmeside.

Opdatering marts 2012:
Ovenfor nævnte test er nu blevet kritiseret og rettet til. Fra at ligge helt i bund ligger MYAndroid Protection Antivirus nu helt i top. Man må håbe det gode testresultat er opnået på reel vis, og ikke ved igen at true sine kritikere til tavshed.

Opdatering december 2012:
Janus har igen forsøgt at true folk til tavshed. Som påpeget andetsteds er det interessant at opleve hvordan Janus takker Thomas Andersen for kritikken af My Security Center. Citat: “Vi sælger iøvrigt ikke længere CA eTrust, som I har helt ret i ikke er verdens bedste. Og det vil jeg meget gerne takke jer for. Det var ikke mindst jeres ihærdige kritik af os og vores produkter, der fik os til at skifte.”
Hans “tak” til Thomas Andersen var at sagsøge ham!

Thomas Andersens egen udlægning af sagen kan læses her: Den Personlige.
Bemærk hvordan han måtte give afkald på sin ytringsfrihed og trække sin anmeldelse af MySecurityCenter tilbage, helt uden skelen til om det han skrev var sandt eller ej. Hvordan kan vi påstå at have ytringsfrihed i Danmark, når man kan fortælle sandheden og blive straffet for det?

Opdatering marts 2016:
En lignende sag finder nu sted imellem det (tæt på) falske antivirusfirma Enigma Software og hjemmesiden bleepingcomputer.com. Ligesom MySecurityCenter tåler Enigma Software tydeligvis ikke kritik af deres antivirusprogram, SpyHunter, som vi i øvrigt længe har kunne advare imod.

Opdatering maj 2016:
De usympatiske forretningsmetoder fra MySecurityCenter fortsætter:
MYPCTuneUp fra MySecurityCenter og AnyTech365 – en lille historie

.

.