Krypteret internet

Hvorfor ikke kryptere hele internetforbindelsen, så hverken din internetudbyder eller lokale hackere kan se hvilke hjemmesider du besøger, hvem du skriver med over nettet, hvad du skriver til dem, og så hjemmesider ikke kan se din IP-adresse?

Det kan du faktisk, og det er ikke svært!
Men du skal sætte dig ind i hvordan det virker ved at læse denne vejledning, og det kan ikke erstatte en separat kryptering af e-mails og chat m.m. Til gengæld kan det kraftigt øge din anonymitet på internettet, og hvis du skriver med nogen der ikke selv har krypterings-programmer installeret, så vil jeres kommunikation stadig være delvis krypteret.

 

Denne vejledning omhandler kryptering og anonymisering af internetforbindelsen, så du omgår masseovervågningen. Det betyder følgende:

 • Du kan surfe anonymt
  Masseovervågningen af os foregår hos vores internetudbyder. Alle internetudbydere i Danmark er i henhold til den såkaldte logningsbekendtgørelse pålagt, at gemme en række oplysninger om alle deres kunders færden på internettet. Surfer du anonymt som denne vejledning viser dig, så kan de hverken se hvilke hjemmesider du besøger, eller hvilke data der udveksles mellem dig og de pågældende hjemmesider. De kan se at netværkstrafikken går til en server der tilbyder anonymisering (hvilket er fuldt ud lovligt), men ikke andet af betydning.
 • Du kan skjule din IP-adresse
  Alle hjemmesider du besøger kan se din IP-adresse. Ud fra IP-adressen kan de se hvor i verden du befinder dig, og ofte i hvilken by du bor, hvem din internetudbyder er m.m. Prøv eksempelvis at gå ind på www.myip.net. Hvis du bruger en anonymiseret internetforbindelse kan hjemmesiden kun se IP-adressen på den server som du har oprettet en krypteret forbindelse til. Du tager i virkeligheden kontakt til serveren, og lader den tage kontakt til den endelige server. Den endelige server kan derfor ikke længere se din rigtige IP-adresse, hvor du befinder dig osv.
 • Du kan omgå IP-blokeringer
  Hvis du er blevet smidt ud fra et debatforum eller et andet sted på internettet, så kan du have fået din IP-adresse blokeret. Der er flere måder at blokere folk på (læs mere her) men hvis du er blokeret ud fra din IP-adresse, så kan du omgå blokeringen ved at surfe anonymt og dermed udskifte den IP-adresse som vises udadtil. Blokeringer på ens lokalnetværk kan også tit omgås på denne måde.
 • Du kan delvis kryptere ALLE chatsamtaler og emails! (via AirVPN)
  Normalt kan både din internetudbyder og lokale hackere læse dine ukrypterede chatsamtaler og emails. Hvis du benytter nedenstående løsning fra AirVPN vil alle emails og chatsamtaler være krypteret mellem dig og en server i udlandet. Kun hvis den person du kommunikerer med bliver overvåget, kan kommunikationen aflæses af uvedkommende, og selv da kan din rigtige IP-adresse ikke aflæses. Det betyder også at hackere har vanskeligere ved at angribe dig over internettet da de ikke kan finde din IP-adresse i de emails du sender.

Bemærk: Når man opretter en email-adresse bliver man typisk spurgt om en række personlige oplysninger. Det samme gør man på debatforummer når man opretter sig. Hvis du tidligere har angivet korrekte personoplysninger da du oprettede dig på en hjemmeside, så kan du ikke regne med senere at være anonym med den pågældende email-adresse eller dit valgte brugernavn. Opret i stedet en helt ny bruger eller email-adresse og sørg for aldrig at logge på den uden at være anonymiseret.

 

Man kan kryptere sin internetforbindelse på forskellig vis. Vi anbefaler følgende metoder:

TOR – The Onion Router
Fordele:
* Giver maksimal sikkerhed
* Er gratis
Ulemper:
* Langsom internetforbindelse
* Krypterer som standard kun internettrafik via browseren

AirVPN
Fordel:
* Krypterer alt, email, chat, browser osv.
Ulempe:
* Ikke gratis